През нощта на 10 срещу 11 ноември руските сили нанесоха мащабни

...
През нощта на 10 срещу 11 ноември руските сили нанесоха мащабни
Коментари Харесай

Русия отново удари Киев с ракети след дълга пауза

През нощта на 10 против 11 ноември руските сили нанесоха огромни удари с ракети и дронове по Украйна, като за първи път от 52 дни насам те бяха ориентирани към Киевска област.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12037
Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Украински военни източници оповестиха на 11 ноември, че съветските сили са изстреляли 31 безпилотни летателни апарата Shahed 131/136, две ракети Х-59, една ракета Х-31, една противокорабна ракета P-800 Onyx и една ракета С-300 против разнообразни цели в Украйна, като съответно са насочили към Киевска област ракета Iskander-M или С-400.

Украинската противовъздушна защита смъкна 19 дрона " Шахед "  (насочени най-вече към регионите на фронтовата линия), една ракета Х-59 и употребява система за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да унищожи балистичната ракета, ориентирана към Киевска област.

Руски военни блогъри твърдяха, че съветските сили са се прицелили в система за противовъздушна защита на летище Бориспол край град Киев.

Администрацията на град Киев съобщи, че са минали 52 дни от последния ракетен удар на съветските сили против Киевска област.

Съобщава се, че Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) е участвало в най-малко един от трите удара по съветска територия на 10-11 ноември. Украинското издание Suspilne Crimea заяви, че източници от ГУР са декларирали, че ГУР е провело детонация на железопътни релси в Рязанска област, която е довела до дерайлирането на 19 вагона от товарен трен сутринта на 11 ноември.

Източникът от ГУР съобщи, че детонацията ще усложни съветската военна логистика в близко бъдеще. Известен съветски милблогър твърди, че влакът е превозвал минерални торове.

Московските железници обявиха, че обстановката не е засегнала пътническите и крайградските влакове и че Руските железници са основали щаб за съгласуване на възможните разстройства, породени от дерайлирането.

Руската държавна осведомителна работа РИА Новости съобщи, че дерайлирането се дължи на " интервенция на неупълномощени лица ".

Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки за Тамбовска област също по този начин съобщи, че през нощта на 11 ноември във фабрика за произвеждане на барут край Котовск е избухнал пожар на повърхност от 300 кв. м.

Очевидци оповестяват, че са чули детонации, преди пожарът да се разгори.

Руската редакция на Би Би Си съобщи, че това е вторият сходен случай в тази фабрика за дим, откакто през юни 2023 година при пожар там починаха петима души.

Говорителят на ГУР Андрей Юсов съобщи на 11 ноември, че не може публично да удостовери или отхвърли информация за събития в Русия, като да вземем за пример детонацията в завода за произвеждане на барут край Тамбов или за случая с съветските железници, но подобни удари ще продължат.

Геолокализирани фрагменти, оповестени на 10 ноември, също демонстрират пушек, излизащ от постройка в Коломна, Московска област.

Руски източници настояват, че локалните поданици са чули детонации наоколо до Машиностроителното конструкторско бюро - държавна корпорация " Ростех " в Коломна, профилирана в ракетни системи.

Руски източници настояват също, че съветските сили са свалили един или повече дронове над Конструкторското бюро по машиностроене, а съветски вътрешен източник твърди, че един дрон се е разрушил в постройката.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветската противовъздушна защита е свалила два украински дрона над Смоленска и Московска област през нощта на 10 ноември, а прочут съветски боен блогър по сходен метод твърди, че съветската противовъздушна защита е прихванала няколко въздушни цели над Смоленска област и Коломна, Московска област през нощта.

Към момента на издание на тази публикация украинските публични лица не са коментирали удара по Коломна. Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко съобщи по-специално в изявление, оповестено на 11 ноември, че Украйна ще отговори на съветските удари по украинската сериозна инфраструктура през зимата с реципрочни удари по съветската енергийна инфраструктура, в това число петролна и газова.

Продължаващите полемики в съветските военни блогове за необятно публикуваните фронтови офанзиви, водени от съветската пехота, акцентират провокациите, пред които ще се изправи Русия при потреблението на масирани пехотни офанзиви, с цел да компенсира проблемите, допринасящи за актуалната позиционна война, посочени от украинския главнокомандващ военачалник Валерий Залужний.

На 11 ноември един от военните блогъри акцентира, че съветската процедура за осъществяване на тактически набези, предопределени за щурмуване на украинските укрепени позиции в гористите региони на Донбас, няма да докара до по-широк действен пробив на всички места по фронта.

Блогърът означи, че няма по какъв начин да се образова задоволително съветски личен състав за интензивни фронтови офанзиви, нужни за забележителен прогрес в Украйна.

Друг военнен блогър твърди, че съветската войска е на път да преживее " същински подем на пехотните боеве ", защото наоколо до фронтовата линия има по-малко танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и бронетранспортьори (БТР).

Критичен боен блогър реагира на коментара за  " подем на пехотата "  и означи, че коментарът е отрицателно отражение на загубите на съветска техника и неприятната съгласуваност на фронта, които са основали взаимозависимост от щурмовата тактичност.

Силите на Спецназ не са предопределени да организират сходни пехотни нападения като общоприетата съветска мотострелкова пехота и някои съветски източници очевидно са разочаровани от последствията от неправилното използване на тези детайли на Спецназ.

ISW и преди е отбелязвала, че съветските сили от ден на ден разчитат на такива фронтови офанзиви, водени от пехотата, евентуално с цел да компенсират неналичието на уместно подготвен личен състав и заради необятно публикуваните загуби на съоръжение.

Изглежда, че съветският общоприет щаб разчита в огромна степен на фронталните набези като преобладаваща тактичност в Украйна като значима част от съветското решение на проблемите на " военния паритет ", изложени в есето на Залужний по въпроса за " позиционната война ".

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров наподобява от ден на ден измества на назад във времето най-големия си наследник, 18-годишния Ахмат Кадиров, в интерес на по-малкия си наследник Адам Кадиров. На 9 ноември Рамзан Кадиров тихомълком заяви, че е назначил Ахмат за заместник-първи министър на Чеченската република по въпросите на физическата просвета, спорта и младежката политика.

Това предопределение следва 18-ия рожден ден на Ахмат на 8 ноември, когато Рамзан Кадиров похвали Ахмат за триумфа в " определеното от него дело " като началник на чеченското младежко придвижване " Движение на първите ".

Тихото самопризнание на Рамзан Кадиров за новата служба на Ахмат контрастира с неотдавнашните похвали и назначения на други негови деца, в това число назначението на по-малкия му наследник Адам на длъжността в чеченската работа за сигурност, която Рамзан Кадиров заемаше преди да наследи личния си татко.

Причината за очевидното занемаряване на най-големия му наследник от страна на Рамзан Кадиров не е ясна. Ахмат Кадиров се среща с съветския президент Владимир Путин при започване на март 2023 година, до момента в който се носят клюки за влошеното здраве на Рамзан Кадиров, което подхранва спекулациите, че Рамзан Кадиров, Ахмат и Путин може би са се подготвяли Ахмат да наследи своя татко.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР